Egyptská polícia zatkla ďalšieho popredného islamistu

NETKY.SK • 21 August 2013, 08:25 • 2 min
Egyptská polícia zatkla ďalšieho popredného islamistu

KÁHIRA - Egyptská polícia zatkla popredného islamistu podporujúceho zosadeného prezidenta Muhammada Mursího kvôli obvineniam z podnecovania nepokojov a smrtiaceho násilia. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Safwata Hidžázího zadržali dnes v skorých ranných hodinách miestneho času v západoegyptskom púštnom meste Marsá Matrúh a previezli ho na výsluch do Káhiry, informovalo egyptské ministerstvo vnútra. Zadržanie prišlo deň po tom, čo egyptská polícia     zadržala Muhammada Badího, šéfa islamistického hnutia Moslimské bratstvo, pripomína DPA.

Na káhirskom letisku podľa agentúry AP zadržali aj Muráda Alího, hovorcu politickej strany Moslimského bratstva, ktorý sa pokúšal odletieť do Talianska. Egyptské úrady pozatýkali stovky lídrov bratstva a islamistických stúpencov Mursího, odkedy ho armáda minulý mesiac po rozsiahlych pouličných protestoch zosadila.      

V Bruseli sa dnes majú stretnúť ministri zahraničných vecí EÚ na mimoriadnych rokovaniach o dianí v Egypte. "Členské štáty sa budú musieť zamyslieť nad tým, ako zabezpečiť podporu egyptskému ľudu a uvedomiť si ich obavy v súvislosti so situáciou," povedala v utorok vo večerných hodinách šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová. "Sme pripravení poskytnúť svoju podporu na dosiahnutie tohto cieľa. Nie zasahovanie; podporu," dodala. Šéfovia diplomacií EÚ budú podľa očakávania rokovať o vojenskej podpore, ktorú niektoré štáty Egyptu podporujú, ako aj o medzinárodnej pomoci vo výške piatich miliárd eur na podporu demokratických reforiem v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies