Egypt zatkol troch členov satirického pouličného súboru

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 11:02 • 2 min
Egypt zatkol troch členov satirického pouličného súboru

KÁHIRA - Egyptská polícia zatkla v pondelok troch členov satirického pouličného súboru, ktorý vo videoklipoch zverejnených na internete karikoval prezidenta Abdala Fattáha Sísího a jeho zástancov. Podľa agentúry AP to dnes oznámili nemenovaní predstavitelia egyptskej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Traja členovia súboru boli zatknutí v pondelok večer v Káhire a pravdepodobne im hrozia obvinenia z podnecovania protestov a z urážania štátnych inštitúcií. Štvrtého člena skupiny, 19-ročného Iza ad-Dína Chálida, zadržali už v sobotu 7. mája a hrozia mu rovnaké obvinenia.

 

Šesťčlenný satirický súbor s názvom Awlád aš-Šawári', čiže Deti ulice, má v sociálnych médiách veľké množstvo fanúšikov. Nakrúca na uliciach klipy v štýle selfie.

 

Jedno video malo názov "Sísí, môj prezident, všetko zhoršuje", ďalšie si robilo posmech z charakteristického zakončenie Sísího prejavov "Nech žije Egypt!".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies