Egypt bude súdiť 200 podozrivých za teroristické útoky

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 18:43 • 2 min
Egypt bude súdiť 200 podozrivých za teroristické útoky

KÁHIRA - Kancelária egyptského generálneho prokurátora dnes oznámila, že obvinila 200 ľudí podozrivých militantov z vykonania teroristických útokov, pri ktorých zahynulo 40 príslušníkov polície a 15 civilistov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útokov malo byť celkovo 51. Ďalej obvinila podozrivých zo spiknutia sa s teroristickou organizáciou al-Káida a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré im malo poskytnúť výcvik v pásme Gazy. Ide o jeden z najväčších prípadov spájaným s terorizmom v dejinách krajiny.
      

Podľa dnešného vyhlásenia patria obvinení - z ktorých 98 je stále na úteku - k skupine Ansár Bajt al-Mukaddas, čo v preklade znamená Prívrženci Jeruzalema. Skupina je spájaná s al-Káidou. Prijala zodpovednosť za vlnu útokov, ku ktorej došlo po tom, ako egyptské ozbrojené sily zosadili v júli minulého roku prezidenta Muhammada Mursího.
      

Úrady obviňujú Mursího Moslimské bratstvo z organizovania násilností. Skupina toto obvinenie popiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies