Eduard Heger: Zlyhali Fico a Pellegrini, nie Samuel Vlčan!

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 13:33 • 2 min
Eduard Heger: Zlyhali Fico a Pellegrini, nie Samuel Vlčan!

BRATISLAVA - Slovenská vláda v stredu odmietla poslanecký návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuelovi Vlčanovi (nominant OĽaNO). Návrh je podľa podľa kabinetu Eduarda Hegera (OĽaNO) neopodstatnený vo všetkých bodoch.

slovakia

left justify in out

„Je absurdné, ak poslanci za stranu, ktorá z ministerstva pôdohospodárstva a pôdohospodárskej platobnej agentúry urobila bankomat pre vyvolených ľudí, obrala slovenských poľnohospodárov o stovky miliónov eur a zanechala ho s obrovským investičným dlhom, vyčítajú zlý stav slovenského agrorezortu ministrovi, ktorý s mimoriadnym nasadením zachránil akreditáciu Pôdohospodárskej platobnej agentúry, vyhlásil za transparentných podmienok výzvy na stovky miliónov eur pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov a pripravil nový Strategický plán Slovenskej poľnohospodárskej politiky zameraný na podporu slovenskej potravinovej produkcie," uviedla vláda v stanovisku.

 

img


Návrh podľa nej poukazuje na problémy, ktoré sú predovšetkým dedičstvom a výsledkom práce vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho, a nie zlyhaním ministra pôdohospodárstva.


Odvolávanie šéfa rezortu hospodárstva navrhli v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR za stranu Smer-SD spolu s nezaradenými poslancami zvolenými za ĽSNS. Dôvodom je podľa nich pasivita ministra pri presune štátnych lesných pozemkov v chránených územiach do správy Štátnej ochrany prírody SR, netransparentné nakladanie s financiami pri dotáciách na opatrenia súvisiace s africkým morom ošípaných a nízka pomoc slovenským prvovýrobcom potravín.

 

img


Predseda strany Smer-SD Robert Fico uviedol, že odvolávanie ministra je možnosťou pre opozíciu, ako dostať do parlamentu rozpravu o raste cien potravín. „Osemkrát nám vládna koalícia surovo zamietla program takejto schôdze, čo znamená, že sa o tomto bode viac nerokovalo,“ pripomenul Fico na utorkovom brífingu.

 

Prečítajte si tiež: Generálneho riaditeľa RTVS dnes nezvolili. Postúpili dvaja kandidáti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona