Edmonton povolal z farmy brankára Bryzgalova

NETKY.SK • 18 November 2013, 11:55 • 2 min
Edmonton povolal z farmy brankára Bryzgalova

NEW YORK - Klub zámorskej NHL Edmonton Oilers povolal do prvého tímu skúseného hokejového brankára Iľju Bryzgalova. Informovali o tom zámorské médiá.

slovakia

left justify in out

Edmonton nastúpi v noci na stredu proti Columbusu Blue Jackets a skúsený Rus by si tak mohol zahrať proti spoluhráčovi z predchádzajúceho pôsobenia vo Philadelphii Flyers a krajanovi Sergejovi Bobrovskému, minulosezónnemu víťazovi Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára profiligy.

Bryzgalov pred dvoma týždňami podpísal s "olejármi" ročný kontrakt na 2 milióny dolárov. Tridsaťtriročný brankár doteraz odchytal dva zápasy na farme v AHL Oklahoma City Barons. Bol členom tímu Anaheim Ducks, ktorý v roku 2007 získal Stanleyho pohár a s ruskou reprezentáciou získal bronz na ZOH 2002. Potom, ako ho Philadelphia Flyers v lete vykúpila z deväťročného kontraktu podpísaného v roku 2011, získal v lete štatút neobmedzeného voľného hráča.

Rodák z Togliatti odohral v základnej časti NHL celkovo 425 stretnutí s bilanciou 208 výhier, 149 prehier a 45 remíz. Celkovo má priemer 2,55 inkasovaných gólov na zápas a 91,3-percentnú úspešnosť zákrokov, pričom v 30-tich dueloch vychytal nulu. Bryzgalovov záznam v play off pozostáva z 17 výhier a 19 prehier, pri priemere 2,81 inkasovaných gólov na zápas má percentuálnu úspešnosť zákrokov 90,8.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies