ECB predpokladá návrat eurozóny k rýchlejšiemu rastu

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 09:31 • 2 min
ECB predpokladá návrat eurozóny k rýchlejšiemu rastu

FRANKFURT - Európska centrálna banka (ECB) verí, že hospodársky rast eurozóny bude výraznejší a taktiež verí, že inflácia sa vráti k strednodobému cieľu "bez zbytočného zdržania“.

slovakia

left justify in out

Uviedol to šéf ECB Mario Draghi vo výročnej správe ECB za rok 2014. Podľa vlastných slov si dokáže predstaviť, že slabé a nerovnomerné zotavovanie, ktoré sa objavilo v roku 2014, sa premení na silnejší a trvalý nárast. Zároveň vyhlásil, že inflácia sa bez zbytočného zdržania vráti zo strednodobého hľadiska tesne pod hranicu dvoch percent. Práve tento inflačný cieľ si ECB stanovila.
ECB vo výročnej správa zhodnotila aj potenciálne dopady konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom. Podľa banky je expozícia bánk eurozóny voči Rusku v niektorých krajinách "výrazná“. ECB však považuje systémové riziká pre celú eurozónu za nepravdepodobné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies