Zdravotnú sestru nakazenú ebolou prepravia z Texasu do Marylandu

NETKY.SK • 16 Október 2014, 19:39 • 2 min
Zdravotnú sestru nakazenú ebolou prepravia z Texasu do Marylandu

DALLAS - Americkú zdravotnú sestru, ktorá sa v texaskom Dallase nakazila ebolou, plánujú dnes prepraviť do špecializovaného zdravotníckeho zariadenia v štáte Maryland.

slovakia

left justify in out

Dallaský okresný sudca Clay Jenkins uviedol, že 26-ročnú Ninu Phamovú prepravia z Texaskej presbyteriánskej nemocnice v Dallase do Národného inštitútu zdravia (NIH) v meste Bethesda.
     

Podľa agentúry AP má tento inštitút jednu zo štyroch špeciálnych jednotiek biologickej ochrany, ktoré sú v Spojených štátoch.
     

Predstavitelia zdravotníctva štátu Texas v stredu informovali, že stav Phamovej je dobrý. Nie je však jasné, prečo ju chcú previezť.
     

Prítomnosť vírusu eboly potvrdili aj u ďalšej zdravotnej sestry. Amber Joy Vinsonovú v stredu previezli do Univerzitnej nemocnice Emory v Atlante.
     

Obe sestry sa nakazili v Texaskej presbyteriánskej nemocnici počas ošetrovania Libérijčana Thomasa Erica Duncana, ktorý ebole podľahol minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies