Eagles of Death Metal zrušili zvyšok európskeho turné

NETKY.SK • 27 Február 2016, 10:10 • 2 min
Eagles of Death Metal zrušili zvyšok európskeho turné

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Eagles of Death Metal zrušila pre zranenie Jesseho Hughesa zvyšok ich európskeho turné.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli zástupcovia formácie prostredníctvom sociálnej siete Facebook, 43-ročný hudobník si natrhol šľachu v prste a nemôže odohrať zvyšných osem koncertov, v rámci ktorých sa mali od 27. februára do 7. marca predstaviť v Taliansku, Francúzsku, Španielsku a Portugalsku. Podľa Hughesa sa však kalifornská formácia plánuje do Európy v lete vrátiť. "Som zničený z toho, že nemôžeme pokračovať v tom, čo malo byť život meniacim návratom do Európy, ale musím sa dať dokopy, aby sme mohli naďalej hrať rock naprieč týmto krásnym svetom vrátane Európy, kde sa vrátime ešte silnejší v lete," napísal rodák z Greenville.


Kapela sa v rámci turné stihla predstaviť v Paríži, kde 16. februára symbolicky dokončila koncert z 13. novembra, počas ktorého došlo k teroristickému útoku. V klube Bataclan vtedy zahynulo 89 ľudí a viac ako dvesto sa zranilo. Členovia skupiny útok prežili, zomrel však predajca ich suvenírov. Eagles of Death Metal následne prerušili turné, na ktoré znova vyrazili tento mesiac. Vystúpili tiež 20. februára v Budapešti a o dva dni neskôr vo viedenskej Arene.


Eagles of Death Metal vznikli v roku 1998 v kalifornskom meste Palm Desert. Formáciu tvoria spomínaný Jesse Hughes a tiež Josh Homme, známy aj z kapiel Queens of the Stone Age a Them Crooked Vultures. Dvojica vydala v roku 2004 prvý album Peace, Love, Death Metal a nadviazala naň nahrávkami Death By Sexy (2006), Heart On (2008) a Zipper Down (2015). Na konte majú tiež DVD By Sexy (2006). Na koncertoch s kapelou vystupujú aj Dave Catching, Matt McJunkins, Julian Dorio a Eden Goldino.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies