Dvojica nemeckých ministrov sa pridala ku kritike ruského zákona o homosexuáloch

NETKY.SK • 13 August 2013, 07:13 • 2 min
Dvojica nemeckých ministrov sa pridala ku kritike ruského zákona o homosexuáloch

BERLÍN - Ku kritike ruského "protihomosexuálneho" zákona sa pridala aj dvojica ministrov nemeckého kabinetu, podľa ktorých prezident Vladimir Putin vedie svoju krajinu k "dokonalej diktatúre". Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Slová, ktoré si zvolili minister pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Dirk Niebel a ministerka spravodlivosti Sabine Leutheusserová-Schnarrenbergerová, sú odkazom na výrok bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera. V minulosti Putina označil za "dokonalého demokrata".

Ministri sú členmi Slobodnej demokratickej strany (FDP), z ktorej pochádza aj šéf nemeckej diplomacie Guido Westerwelle, sám homosexuál. Kritika je dôkazom výrazného ochladenia vzájomných vzťahov kedysi blízkych štátov od nástupu Angely Merkelovej do funkcie kancelárky v roku 2005. Kritici ruského zákona tvrdia, že účinne zamedzuje konaniu demonštrácií za práva homosexuálov a môže byť použitý na stíhanie každého, kto sa postaví na ich obhajobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies