Dvoch mužov odsúdili v Číne na smrť za zabitie provládneho imáma Džümeho Tahira

NETKY.SK • 29 September 2014, 08:49 • 2 min
Dvoch mužov odsúdili v Číne na smrť za zabitie provládneho imáma Džümeho Tahira

PEKING - Dvoch mužov odsúdili na trest smrti a ďalšieho na doživotné väzenie za zabitie provládneho moslimského duchovného Džümeho Tahira v meste Kašgar na krajnom západe Číny, v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang.

slovakia

left justify in out

Toto územie obývajú Ujguri, turkotatárska národnostná menšina moslimského vierovyznania. Ako dnes informovala agentúra AP, dvoch obvinených uznali za vinných z organizovania a vedenia teroristickej skupiny, ako aj zo zámerného zabitia. Súd im za to udelil najvyšší trest, spresnil čínskou vládou spravovaný spravodajský server TianshanNet (ts.cn).
     

Tretieho obvineného odsúdili na doživotie za členstvo v teroristickej skupine. Sedemdesiatštyriročného imáma Džümeho Tahira zavraždili ešte 30. júla tohto roku po tradičných piatkových modlitbách v mešite, počas vlny násilných protestov ujgurskej menšiny proti vládnym inštitúciám a ich stúpencom. Rozsudok smrti zastrelením vykonala nad dvojicou odsúdencov polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies