Dvaja Nemci spáchali naozaj neštandardný zločin: Ukradli 106 mobilných toaliet!

NETKY.SK • 7 November 2018, 13:06 • 2 min
Dvaja Nemci spáchali naozaj neštandardný zločin: Ukradli 106 mobilných toaliet!

Nemecká polícia si zrejme nikdy nepomyslela, že bude riešiť aj takýto druh krádeže...

slovakia

left justify in out

Súd v nemeckom Düsseldorfe nedávno riešil kuriózny prípad krádeže. Hoci krádež sama o sebe, žiaľ, žiadnou kuriozitou nie je, v tomto prípade je zarážajúce skôr to, čo sa dvaja Nemci odhodlali kradnúť. Podarilo sa im totiž odcudziť 106 mobilných toaliet v celkovej hodnote 70-tisíc eur!

 

Išlo o dvoch mužov vo veku 28 a 40 rokov, ktorí si vymysleli svojrázny „biznis plán“. Z areálu firmy, pre ktorú obaja v minulosti pracovali, postupne kradli toalety a tie následne predávali do Holandska. O záhadných zmiznutiach sa niekoľko mesiacov ani nevedelo, majiteľ firmy to zistil až v momente, keď na internete náhodou našiel inzerát s fotografiami toaliet z pozemku jeho spoločnosti, pričom na jednej z nich bola zachytená dokonca jeho dcéra!

 

Napriek pomerne rýchlemu vypátraniu páchateľov sa jednotlivé toalety majiteľovi nevrátili. Našli sa len tri – pohodené v lese.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Mužov odsúdili na desať mesiacov a šesť mesiacov väzenia s podmienečným odkladom a okrem toho musia firme uhradiť odškodné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies