Horská záchranná služba upozorňuje návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby nepreceňovali svoje schopnosti

NETKY.SK • 29 Január 2023, 18:00 • 2 min
Horská záchranná služba upozorňuje návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby nepreceňovali svoje schopnosti

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Horská záchranná služba (HZS) upozorňuje návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby nepreceňovali vlastné schopnosti. V stredu popoludní zachraňovala HZS 19-ročného lyžiara v horskom stredisku v Demänovskej Doline. Mladík po náraze na prekážku utrpel poranenia hlavy, rebier a vnútorných orgánov.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári na sociálnej sieti informujú, že lyžiarovi poskytli neodkladnú prvú pomoc. Pacienta zafixovali, podali mu medikamentóznu liečbu a zabezpečili miesto na pristátie vrtuľníka. Po jeho prílete zraneného lyžiara odovzdali do rúk leteckých záchranárov, ktorí ho previezli do nemocničného zariadenia. HZS podotýka, že jazda na lyžiach či snowboarde je technicky náročná a vyžaduje si dobre zvládnutú techniku. "Každý používa trať na vlastné riziko a musí zvážiť svoje schopnosti, a to aj s ohľadom na stav trate, počasie a počet lyžiarov na svahu. Samostatným pravidlom je nosenie prilby. Rovnako ako v cestnej premávke, aj na lyžiarskych tratiach sa musíme správať podľa určitých pravidiel, známych ako biely kódex," uvádzajú horskí záchranári. Zároveň zdôrazňujú, že príčinou viacerých úrazov je práve porušenie pravidiel správania sa na lyžiarskej trati. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies