Dvaja mladí lyžiari zablúdili na Kubínskej holi, hľadali ich horskí záchranári

NETKY.SK • 21 December 2017, 20:46 • 2 min
Dvaja mladí lyžiari zablúdili na Kubínskej holi, hľadali ich horskí záchranári

DOLNÝ KUBÍN - Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) vyrazili v popoludňajších hodinách na pomoc dvom návštevníkom skiareálu Kubínska hoľa, ktorí zišli z lyžiarskej trate a zablúdili. HZS o tom informovala prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky.

slovakia

left justify in out

Prvý lyžiar vo veku 21 rokov zišiel z trate do voľného terénu, v ktorom stratil orientáciu. „Na základe získaných informácií odišli hľadať zablúdeného muža do terénu dobrovoľní záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra,“ uviedla horská služba. Podľa ďalších informácií počas pátrania prijali aj druhú žiadosť o pomoc, keď sa v rovnakej situácii, taktiež po opustení trate, ocitol druhý lyžiar.

 

Prvého zablúdeného lyžiara našli na severnej časti hrebeňa Oravskej Magury, pri poľovníckej chate v sedle Tri studne. Muž bol podľa HZS bez zranení, schopný pohybu. Záchranári ho sprevádzali ku skútru a následne ho transportovali späť do lyžiarskeho strediska. „Druhého zablúdeného lyžiara v teréne navigovali na zvážnicu, po ktorej prišiel do Koliby u Kuba v stredisku Ski Zábava,“ informovali. Tam 17-ročného lyžiara, ktorý bol taktiež bez zranení, záchranári vyzdvihli a pomocou skútra transportovali na parkovisko do skiareálu Kubínska hoľa.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies