Ďurica z Lokomotivu Moskva verí v zisk titulu

NETKY.SK • 30 December 2013, 16:19 • 2 min
Ďurica z Lokomotivu Moskva verí v zisk titulu

MOSKVA - "Ak budeme v tomto trende pokračovať aj na jar, tak verím, že máme veľkú šancu získať titul," povedal 32-ročný stopér pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Lokomotivu Moskva po minulosezónnom sklamaní hrajú v tomto ročníku v najvyššej ruskej súťaži o titul. Zamestnávateľ slovenského obrancu Jána Ďuricu zimuje na 2. mieste, o skóre je pred ním iba úradujúci vicemajster Zenit Petrohrad. Obe mužstvá majú na konte 40 bodov, tretí Spartak Moskva zaostáva o bod.

"Všetci sme maximálne spokojní. Priznám sa, že v kabíne sme to vôbec neočakávali. Do klubu prišiel nový bieloruský kouč Leonid Kučuk a veľa vecí sa zmenilo, najmä čo sa týka disciplíny. To sa následne podpísalo aj na výkonoch a výsledkoch. Ak budeme v tomto trende pokračovať aj na jar, tak verím, že máme veľkú šancu získať titul," povedal 32-ročný stopér pre svoju oficiálnu internetovú stránku. 

Slovenský reprezentant odohral v drese "železničiarov" všetkých 19 duelov a bol oporou tímu. Ďurica si na konto pripísal aj jeden gól, skóroval 5. augusta v zápase 4. kola proti FK Krasnodar (3:1). "Veľmi ma to teší, som sám hráč z kádra, ktorý absolvoval plný počet minút. Vyhýbali sa mi zranenia a inkasoval som iba jednu žltú kartu, čo je na obrancu tiež dobrá vizitka. Cítil som sa v hernej pohode a najmä som mal aj dôveru trénera," doplnil dunajskostredský rodák. 

Lokomotiv naposledy získal majstrovský titul v roku 2004. "Máme pred sebou veľkú motiváciu na rozdiel od konkurentov. Petrohrad, CSKA či Spartak Moskva hrajú za posledné roky pravidelne Ligu majstrov či Európsku ligu, takže u nich až taká túžba nebude, čo by sme mohli využiť. Ostáva nám odohrať dvanásť duelov a z toho hráme až osemkrát na svojom štadióne. To by mohla byť naša výhoda oproti ďalším adeptom na titul," doplnil Ján Ďurica, ktorý má v moskovskom klube platný kontrakt do leta 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies