Ďurica vyzdvihol kvalitu poľského tímu: Nie je len o Lewandowskom

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:10 • 2 min
Ďurica vyzdvihol kvalitu poľského tímu: Nie je len o Lewandowskom

BRATISLAVA - Najväčší rešpekt v slovenskom tábore budí z kádra poľskej futbalovej reprezentácie kanonier Borussie Dortmund Robert Lewandowski, v piatkovom prípravnom zápase vo Vroclave sa však hostia nechcú zamerať výlučne na jeho osobné bránenie.

slovakia

left justify in out

Stopér Ján Ďurica vyhlásil, že poľská "orlica" má komplexne silné mužstvo. "Celkovo je poľský tím kvalitný, nestojí len na Lewandowskom. Nepripravujeme sa len na neho." Tridsaťjedenročný stopér Lokomotivu Moskva mal už proti kvalitným hráčom kalibru Lewandowského nespočetne veľakrát do činenia. "Veď aj v kvalifikácii MS 2014 sme mali v skupine za súpera Bosnu a Hercegovinu s Džekom a Ibiševičom, tiež sme sa na nich špeciálne nepripravovali. Lewandowského rešpektujem, je to kvalitný hráč, ale verím, že ho ustrážime a nedoprajeme mu veľa priestoru."

Slovensko odohrá s Poľskom už 8. vzájomný zápas. Bilancia je vyrovnaná, trikrát vyhrali Slováci, trikrát súper a raz sa zrodila remíza. Naposledy 26. mája 2012 v Klagenfurte v prípravnom meraní síl Slováci ťahali za kratší koniec povrazu a prehrali 0:1. "Uvidíme, akú taktiku zvolí náš tréner. Vieme, že Poľsko má svoju silu, navyše hráme na jeho pôde. Aký si ten zápas urobíme, tak sa skončí. Sme profesionáli, nič neodflákneme a budeme na stretnutie koncentrovaní. Ideme do Vroclavu s cieľom urobiť dobrý výsledok," povedal Ďurica na pondelkovom zraze v Senci. Poliaci, rovnako ako Slováci, v kvalifikácii MS 2014 neuspeli a vzájomný zápas im poslúži ako príprava na kvalifikáciu ME 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies