Ďurica: V Rusku som pôsobil dlho, je čas na zmenu

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:31 • 2 min
Ďurica: V Rusku som pôsobil dlho, je čas na zmenu

VICHY - Obranca Ján Ďurica patrí dlhé roky medzi opory slovenskej futbalovej reprezentácie. Výnimkou nie sú ani prebiehajúce majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný stopér v stredu odohral v slovenskom drese celé víťazné stretnutie proti Rusku (2:1) v rámci základnej B-skupiny. Slováci, ktorí v prvom dueli podľahli Walesanom 1:2, sa ziskom troch bodov priblížili k splneniu svojho cieľa - postupu do osemfinále turnaja. Na "sokolov" čaká ešte pondelkový duel s Angličanmi (Saint-Étienne, 21.00 h).

"Na Angličanov bude platiť naša kolektívna hra. A priamočiarosť a veľká vôľa za postupom do osemfinále. Najväčší pozor si musíme dať na Rooneyho a Vardyho, ale všetci hráči sú kvalitní," povedal Ďurica počas piatkového rozhovoru s fanúšikmi, ktorý sprostredkoval portál cas.sk, a doplnil: "Ak by sme postúpili, želal by som si hrať proti Chorvátsku. Čo som pozeral zápasy, tak Nemci hrajú dobre, Taliani. To sú aj moji favoriti na titul. A ešte Španieli."

Dunajskostredskému rodákovi koncom mája vypršal kontrakt s Lokomotivom Moskva, za ktorý hrával sedem rokov, predtým pôsobil aj v Saturne Moskovská oblasť. Podľa ruských médií majú o Ďuricove služby záujem Arsenal Tula aj Tom Tomsk, ktorí budú v novej sezóne nováčikmi medzi tamojšou elitou. Osemdesiatjedennásobný slovenský reprezentant však naznačil iné plány. "V Rusku som pôsobil dlho, takže je čas na zmenu. Uvidíme po ME, čo sa stane," odpísal Ďurica a vyjadril sa aj k ďalším zvedavým otázkam: "Dunajská Streda? Možno na konci kariéry to nevylučujem, ale teraz isto nie. Zatiaľ nad návratom na Slovensko neuvažujem, chcel by som ešte pôsobiť v zahraničí."

Ján Ďurica prezradil aj niečo z kuchyne národného mužstva, ktoré sa momentálne pripravuje na Angličanov vo Vichy, svojom prechodnom francúzskom domove počas kontinentálneho šampionátu. "Najukecanejší je Vladko Weiss, najtichší Noro Gyömbér. Najrešpektovanejšie osobnosti v tíme? Škrtel, Hamšík, Ďurica - to je najskúsenejšia trojica," skonštatoval s úsmevom a objasnil aj obdobie zrodu pokriku slovenskej reprezentácie: "Pokrik Palmolive vznikol ešte v časoch Artmedie Petržalka. Priznám sa, že ani sám neviem, prečo Palmolive, ale uchytilo sa to."

Skúsený zadák už skôr avizoval, že nemá v úmysle ukončiť po európskom šampionáte svoju reprezentačnú kariéru. "Ak budem zdravý a v plnej sile, rád by som išiel na svetový šampionát v roku 2018, ale to sa tam ešte musíme prebojovať. Z Milana Škriniara rastie dobrý stopér a viem, že keď skončím, tak ma má kto zastúpiť," napísal aj so smajlíkom Ďurica a napokon prezradil čitateľom webu cas.sk aj niečo o sebe: "Mojím futbalovým vzorom je David Beckham, v obrane by som si rád zahral so Sergiom Ramosom."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies