Dukla chce hrať finále extraligy, mladých hokejistov posilní aj Richard Pavlikovský

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 13:42 • 2 min
Dukla chce hrať finále extraligy, mladých hokejistov posilní aj Richard Pavlikovský

TRENČÍN - Hokejisti Dukly Trenčín majú pred novou extraligovou sezónou smelé ambície. V pondelok vykorčuľovalo na ľad na Zimnom štadióne Pavla Demitru viac ako 30 hráčov, ktorých si rovnocenné trénerské duo Ján Kobezda - Marcel Hanzal rozdelilo na dve skupiny.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný slovenský šampión chce v budúcom ročníku hrať finále extraligy a k naplneniu cieľa mu majú pomôcť skúsenosti Róberta Petrovického či obrancu Richarda Pavlikovského, ktorý sa po 15-tich rokoch vrátil do rodného mesta. Okrem oboch skúsených mien budú pod hradom Matúša Čáka stavať aj na českom brankárovi Jánovi Cháberovi, či tradičných ofenzívnych oporách Vladimírovi Nemcovi a Tiborovi Melichárkovi. K nim by sa mal pripojiť aj český krídelník Martin Vozdecký.

 

Zvyšok tímu budú tvoriť mladí hráči a odchovanci klubu. Ako skonštatoval pre oficiálny web Dukly tréner Ján Kobezda, prvý tréning bol ľahší. "Prvý tréning je vždy taký zábavnejší, je to veľký rozdiel prejsť zo suchej prípravy na ľad, takže tak to aj berieme. Nebolo to extrémne náročné, chlapci si musia zvyknúť na výstroj, buď je nový, alebo suchý po lete, takže potrebujú istý čas, aby si na to zvykli. Postupne budeme pridávať zaťaženie. Klasicky budeme trénovať vo väčších objemoch dvojfázovo. Postupne sa bude uberať objem a zvyšovať intenzita."

 

Trénerské duo Kobezda - Hanzal sa bude spoliehať najmä na vodcovské schopnosti kapitána Róberta Petrovického či obranné skúsenosti Richarda Pavlikovského. "Od oboch skúsených hráčov očakávame, že budú aj takou predĺženou rukou medzi hráčmi a trénermi. Verím, že to bude fungovať. Káder teraz máme takmer kompletný. Môže sa stať, že ešte niekto vyskočí a doplníme mužstvo, aktívne ale už posily nehľadáme. Buď to vyplynie zo situácie, alebo sa tak rozhodneme po prvých ligových kolách v septembri," dodal Kobezda.

 

Ten má k dispozícii aj niekoľkých hráčov na skúške vrátane troch legionárov. Vďaka exkluzívnej spolupráci klubu s tímom univerzitnej súťaže EUHL Gladiators Trenčín sa na prvom tréningu ocitli Švéd Viktor von Haugwitz, Bielorus Gleb Bylina a Američan Gordy Bonnel. Ak by sa im nepodarilo vybojovať si miesto v prvom tíme Dukly, na Slovensku budú ďalej študovať a hrať EUHL.

 

Trenčania si pred budúcou sezónou kladú ambiciózne ciele. Generálny manažér a zároveň tréner Ján Kobezda chce vidieť tím trojnásobného slovenského majstra vo finále extraligy. "My musíme mať len tie najvyššie ciele, nemôžeme si hovoriť, že šieste miesto nám stačí. Máme v tíme skúsených hráčov, aj mladých talentovaných, musíme teda mať najvyššie ciele. Od prvého dňa to tak všetci musia brať a všetci musia rozmýšľať nad tým, že sa chceme prebojovať do finále. Či sa tam dostaneme, to je už druhá vec, ale nikto tu nemôže rozmýšľať, že uvidíme, čo sa stane. Každý musí ísť od začiatku jasne za týmto cieľom," dodal Kobezda.

 

 

Káder Dukly Trenčín v príprave:

brankári: Jan Chábera, Peter Kutej, Erik Kompas

obrancovia: Richard Pavlikovský, Adam Drgoň, Radovan Trefný, Miroslav Zaťko, Marek Ryzák, Matúš Holenda, Andrej Hatala, Marco Hochel, Tomáš Nechala, Patrik Palovič, Viktor von Haugwitz

útočníci: Vladimír Nemec, Tibor Melichárek, Róbert Petrovický, Michal Hlinka, Peter Šišovský, Martin Vozdecký, Martin Jakúbek, Patrik Koyš, Jozef Švec, Ján Pardavý ml., Patrik Stantien, Michal Toman, Denis Hudec, Tomáš Daniška, Filip Šedivý, Gleb Bylina, Gordy Bonnel

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies