Dúbravka prekonal hranicu 10 čistých kont v Premier League

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 09:12 • 2 min
Dúbravka prekonal hranicu 10 čistých kont v Premier League

BRIGHTON - Po reštarte Premier League začala slovenská brankárska jednotka s tímom Newcastlu hneď výhrou proti Sheffieldu 3:0. Bola to jeho desiata nula v najvyššej anglickej súťaži. Odvtedy však dostal Dúbravka vždy aspoň jeden gól, až do zápasu v Brightone.

slovakia

left justify in out

Jedenásty zápas so stopercentnou úspešnosťou zákrokov prišiel v predposlednom kole Premier League, keď sa Newcastle rozišiel s Brightonom na jeho ihrisku bezgólovou remízou. Tím pod vedením Steva Brucea zastavil sériu troch prehier, dlhšiu ťahal zatiaľ naposledy v máji 2018.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Newcastle United FC (@nufc),

 

Podľa Brucea malo Newcastle vyhrať
"Nebol to ideálny výkon z našej strany, ale mali sme solídnu defenzívu a bod do tabuľky sa vždy ráta. Bol to náš desiaty zápas za 35 dní a máme veľa unavených hráčov. Nemáme taký priestor na rotáciu ako niektorí naši súperi. Napriek tomu Andy Carroll mohol a mal v závere streliť víťazný gól," uviedol tréner Newcastle United Steve Bruce podľa portálu BBC Sports.

 

img


Dúbravka čelil trom strelám na bránku od hráčov Brightonu, takmer akrobatickým kúskom sa zaskvel v 76. min, keď končekmi prstov vyškriabal na roh štipľavú strelu stopéra domácich Adama Webstera z približne 22 metrov. "Dúbravka je vždy v strehu a dáva pozor, čo sa pred ním deje. Toto bol ďalší skvelý zákrok z jeho strany," pochválil slovenského gólmana expert BT Sport a bývalý anglický reprezentant Jermaine Jenas.

 


"Dúbravka predviedol niekoľko prvotriednych zákrokov a ďalším čistým kontom zabezpečil bod pre Newcastle," zhodnotil web denníka Chronicle. Jeho redaktori tradične známkovali hráčov NUFC a 31-ročný rodák zo Žiliny dostal na stupnici 1-10 ako jediný osmičku. Ďalším štyrom hráčom sa ušla sedmička.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇰Čisté konto číslo 11.👏 #martindubravka #newcastleunited

Príspevok, ktorý zdieľa Tipsport.sk (@tipsport.sk_official),


Newcastle je v tabuľke Premier League na 13. mieste bez možnosti posunúť sa vyššie. V poslednom kole Premier League sa o päť dní predstaví na trávniku majstrovského FC Liverpool.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies