Ostrov Rhodos zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3

NETKY.SK • 24 Január 2019, 21:22 • 2 min
Ostrov Rhodos zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,3

ATÉNY - Zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,3 zasiahlo vo štvrtok grécky ostrov Rhodos v Egejskom mori, obľúbený u letných dovolenkárov. Zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia ani škody, informovala tlačová agentúra AP s odvolaním sa na grécke úrady.

slovakia

left justify in out

Geodynamický ústav Aténskej univerzity uviedol, že podmorské zemetrasenie nastalo o 16.30 h miestneho času (15.30 h SEČ) približne 60 kilometrov južne od Rhodosu, v juhovýchodnej oblasti Egejského mora neďaleko tureckého pobrežia.

 

K zemetraseniu došlo v hĺbke okolo desať kilometrov pod morským dnom. Slabšie zemetrasenie zasiahlo rovnakú oblasť aj v utorok 22. januára.

 

Grécko je jednou z krajín sveta nachádzajúcich sa v seizmicky najaktívnejších zónach, pričom každý deň tam zaznamenajú desiatky zväčša slabých zemetrasení. Veľké škody a straty na životoch sú však zriedkavé.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies