Dubajská polícia zatkla lúpežný gang pomocou umelej inteligencie

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 12:15 • 2 min
Dubajská polícia zatkla lúpežný gang pomocou umelej inteligencie

DUBAJ – Polícia zatkla desiatich členov gangu, ktorí mali ukradnúť sedem miliónov dirhamov (1,6 milióna eur) počas ozbrojenej lúpeže v oblasti Al Muraqqabat v Dubaji.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podplukovník Adel Al Joker, riaditeľ Oddelenia kriminálneho vyšetrovania pre Gulf News povedal: "Bratia náhodne hľadali niekoho, od koho by mohli kúpiť Bitcoiny. Gang ich nalákal na výhodný predaj a následne ich okradli."

 

Obete, ktorými sú podľa správ dvaja bratia, sa dohodli na stretnutí s členmi gangu, aby mohli od nich nakúpiť Bitcoiny. K stretnutiu malo dôjsť v prazdnej kancelárii, kde boli následne napadnutí a okradnutí. Šesť členov gangu čakalo bratov vo vnútri kancelárie a ďalší traja strážili vonku.

 

img

 

"Gang napadol dvoch bratov a vyhrážal sa im, následne im zviazali ruky, zamkli ich v prázdnej kancelárii a utiekli s peniazmi na neznáme miesto," dodal podplukovník Al Joker.

 

Gang si mal zaobstarať kľúče od kancelárskych priestorov spôsobom, že oklamali majiteľa predstieraným záujmom o kúpu nehnuteľnosti.

 

img

 

Polícia dostala oznámenie o ozbrojenom prepade ešte v tú noc 25.apríla a vodcu gangu identifikovala do štyroch hodín. Páchateľ bol zatknutý v susednom emiráte a priznal sa k zločinu. Polícia do 48 hodín lokalizovala aj zvyšných deviatich členov gangu, ktorí boli v štyroch rôznych emirátoch a získala aj ukranuté finančné prostriedky.

 

Generálmajor Khalil Ebrahim Al Mansouri, zástupca vrchného veliteľa pre vyšetrovanie trestných činov, uviedol, že Centrum analýzy dát dubajskej polície zaviedlo inteligentné programy a technológiu umelej inteligencie, aby čo najrýchlejšie vystopovali gang.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies