Čína sprísnila pravidlá pre televízne a rozhlasové stanice!

NETKY.SK • 3 September 2021, 12:59 • 2 min
Čína sprísnila pravidlá pre televízne a rozhlasové stanice!

PEKING - Čínska Národná správa pre rozhlas a televíziu vydala nové reštrikcie, medzi ktoré patrí aj zákaz prezentovania zženštilých mužov a vulgárnych internetových celebrít.

slovakia

left justify in out

Vysielatelia musia rozhodne ukončiť propagovanie nemaskulínnych mužov a iných neprirodzených zjavov, uvádza sa vo vyhlásení regulačného orgánu. Štátny denník China Daily píše, že tieto nové regulácie sú súčasťou pokračujúceho úsilia Číny o vytvorenie zdravého kultúrneho priemyslu.

 

Prečítajte si: Čína odmieta druhú fázu vyšetrovania pôvodu pandémie

 

Vysielacie spoločnosti by mali podľa vládneho regulačného orgánu energicky podporovať čínske tradície a zároveň pokrokovú revolučnú a socialistickú kultúru.

 

Čínsky prezident Si Ťin-pching pred časom vyzval na národnú obnovu, v rámci ktorej Komunistická strana Číny avizovala prísnejšiu kontrolu nad obchodom, vzdelávaním, kultúrou a náboženstvom.

 

Od 1. septembra sa môžu maloletí hrať online hry len tri hodiny týždenne, rozhodla nedávno Čínska Generálna správa pre tlač a publikácie. Vývojári počítačových a iných hier už dlhšie musia nové hry predložiť vláde na schválenie. Úrady ich navyše vyzvali, aby do svojich produktov pridali vlastenecké motívy.

 

Možno vás zaujme: Čína je názoru, že USA a EÚ sa proti nej spojili

 

Komunistická strana zároveň sprísnila kontrolu nad celebritami. Vysielatelia by sa mali vyhýbať zobrazovaniu umelcov, ktorí narušujú verejný poriadok alebo porušujú dobré mravy. Zároveň vydali smernice obmedzujúce plat pre účinkujúcich umelcov a prijali reštrikcie, ktoré im majú sťažiť prípadné snahy o krátenie daní. Čínska herečka Čeng Šuang údajne krátila dane, za čo dostala minulý týždeň pokutu vo výške 39 miliónov eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona