Drobný vtáčik spôsobil organizátorom festivalu poriadne problémy: Konanie významného podujatia je kvôli nemu ohrozené!

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 13:00 • 2 min
Drobný vtáčik spôsobil organizátorom festivalu poriadne problémy: Konanie významného podujatia je kvôli nemu ohrozené!

Aj také drobné stvorenie ako vták Charadrius vociferus dokáže zabrániť Shawnovi Mendezovi či Foo Fighters vo vystupovaní.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto Kanady Ottawa každoročne pripravuje jeden z najväčších festivalov v krajine, ktorého sa pravidelne zúčastňujú mnohé hviezdy svetovej hudobnej scény. Bluefest, ako sa podujatie nazýva, sa pripravuje dlhé mesiace dopredu a organizátorom dáva skutočne zabrať. Tento rok sa tu však vyskytol problém, aký doposiaľ ešte neriešili a zrejme ani nikdy nepredpokladali, že raz riešiť budú. Konanie podujatia totiž ohrozil drobný vtáčik Charadrius vociferus.

 

Charadrius vociferus alebo kulík je tamojšími zákonmi prísne chránený. A to nielen samotný vták, ale aj jeho hniezdo. Tento operenec hniezdi v zemi a ako naschvál, v tomto prípade si vybral práve miesto, kde má stáť jedno z hlavných pódií festivalu. Pochopiteľne, kvôli prísnym zákonom sa s ním nesmie hýbať a už vôbec nie, pokiaľ sú v ňom vajíčka tak, ako v tomto prípade. Ak by sa s ním totiž čo i len minimálne pohlo, hrozí, že samička sa už k vajíčkam nevráti.

 

Vyliahnutie vtáčat kulíka z vajíčok trvá obvykle 24 – 28 dní. Festival sa však koná už 5. júla. Organizátorom preto ostávajú dve možnosti. Modliť sa za to, aby to do tohto termínu mláďatá stihli alebo presunúť termín akcie.

 

Pri hniezde sa momentálne nachádza dozor, ktorý situáciu kontroluje a zároveň dáva dohliada na to, aby sa kulíkom nič nestalo.

 

img

Zdroj: Profimedia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies