Drevárska firma postaví v Dunajskej Strede nový závod, zamestná 40 ľudí

NETKY.SK • 22 August 2016, 15:46 • 2 min
Drevárska firma postaví v Dunajskej Strede nový závod, zamestná 40 ľudí

DUNAJSKÁ STREDA - V Dunajskej Strede zrejme vyrastie nový drevársky závod. Postaviť ho plánuje spoločnosť Woodprof. Do výstavby závodu na spracovanie tvrdého dreva chce spoločnosť investovať približne tri milióny eur.

slovakia

left justify in out

Ako zverejnila spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, vďaka investičnému projektu by malo vzniknúť vyše 40 nových pracovných miest.


V plánovanom závode sa budú z tvrdého dreva vyrábať napríklad násady na ručné náradie či rôzne tvarové výrobky. Ročne by sa malo v závode spracovať osem tisíc metrov kubických drevnej hmoty. S výstavbou prevádzky chce investor začať už v jeseni tohto roka. Začiatkom budúceho roka plánuje začať s výrobou.


Spoločnosť Woodprof vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v tomto roku vo Zvolene. Spoločníkmi vo firme sú Hirjak – Hardwood vlastnená dvoma fyzickými osobami a Beerli Holzwaren so sídlom vo Švajčiarsku. Vo svojom predmete podnikania má okrem iného aj opracovanie drevnej hmoty a výrobu komponentov z dreva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies