Dresy NHL stále bez reklám, šéfov nezlomilo ani 120 mil. USD

NETKY.SK • 18 September 2014, 09:46 • 2 min
Dresy NHL stále bez reklám, šéfov nezlomilo ani 120 mil. USD

NEW YORK - Hokejová NHL nebude prvou z veľkých zámorských líg, ktorá povolí reklamné odkazy na hráčskych dresoch. Vedenie súťaže neobmäkčila ani lákavá suma 120 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Inzerciu odmietli prezidenti klubov na svojej schôdzke v New Yorku, kde sa od zamestnancov ústredia dozvedeli, že reklamy na dresoch by mohli každému tímu priniesť 4 milióny dolárov ročne. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia rokovaní o tom informuje web kanadskej športovej televízie.

 

"Komisár ligy Gary Bettman a majitelia majú radi peniaze, ale nechcú byť prví v Severnej Amerike, ktorí s tým prídu. Chcú si počkať na NBA alebo bejzbal a potom byť druhí alebo tretí v tejto oblasti," uviedol nemenovaný zdroj. NHL podobne ako ďalšie veľké severoamerické športové súťaže dodržiava tradície a na hráčskych dresoch chýbajú reklamy okrem názvu ich výrobcu. 

 

V minulosti o tejto forme marketingu už uvažovali v bejzbalovej MLB, v roku 1999 odhlasovali zástupcovia klubov reklamy na rukávoch uniforiem, ale komisár Bud Selig to odmietol. V roku 2012 zasa v NBA vyrobili dresy s logami sponzorov pre kluby NBA Boston Celtics a Chicago Bulls, ale vedenie súťaže ich odmietlo. 

V Európe je sponzoring na dresoch veľkým biznisom. Ťažia z neho futbalového kluby, v anglickej Premier League by mohli v tejto sezóne zarobiť kluby na reklamách 341 miliónov dolárov. Informácie zverejnil web TSN. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies