Dovolenkári môžu toto leto lietať zo Sliača do Turecka a Bulharska

NETKY.SK • 10 Júl 2012, 12:30 • 2 min
Dovolenkári môžu toto leto lietať zo Sliača do Turecka a Bulharska

Dovolenkári môžu toto leto lietať zo Sliača do Turecka a Bulharska - Doprava Dovolenkári môžu z Letiska Sliač túto letnú sezónu lietať do Turecka a Bulharska. Začali sme májovým letom do Antalye, uviedol výkonný riaditeľ letiska Ľubomír Krupár.

slovakia

left justify in out

img

Dovolenkári môžu z Letiska Sliač túto letnú sezónu lietať do Turecka a Bulharska. "Začali sme májovým letom do Antalye," uviedol výkonný riaditeľ letiska Ľubomír Krupár. Podpísané majú kontrakty na 98 charterových letov, pričom minulý rok ich bolo 57. Časť tohtoročných dovolenkárov odletela zo starého terminálu, od tohto piatku (13. 7.) budú odchádzať už z nového terminálu, ktorý letisko slávnostne otvorilo v pondelok (9. 7.).
      Podľa Krupára im však padli plány lietať do Egypta a Tuniska. "Zatiaľ boli odročené, s cestovnými kanceláriami sme ešte v rokovaní. Ale veľkú šancu už tomu nedávame." Záujem o Egypt a Tunisko určite zo strany letiska je. "Ale bude asi treba opatrnejšie začať, s menším počtom letov, aby ľudia boli presvedčení." 
      Ako ďalej konštatoval Krupár, veľmi bude záležať na stabilite a vývoji situácie v daných krajinách, ale aj na pohľade Slovákov. "Kým napríklad v Česku stúpol minulý rok počet cestujúcich do Egypta, tak na Slovensku klesol," podotkol. V prípade záujmu o lietanie do ďalších krajín v budúcej sezóne nemôže fungovať klasický slovenský model, keď sa sezóna začne pripravovať až po ukončení terajšej, napríklad v jesenných mesiacoch. Pravdepodobne bude treba začať skôr.
      Hoci v zime zatiaľ dovolenkári zo Sliača nelietajú, podľa Krupára pracujú na tom, aby mali aj zimné chartre a vozili na Slovensko turistov z Poľska.
      Ako uviedol Krupár ku klientele, "zlí proroci" tvrdili, že otvorením R1 ju stratia, potvrdil sa však opak. "Dnes máme klientov spoza Nitry, ktorí využívajú R1 na veľmi rýchlu dopravu na Letisko Sliač. A budeme sa snažiť využívať tie možnosti, ktoré máme. Napríklad poskytovať zvýhodnené parkovné a ďalšie služby, v čom majú ostatné letiská vážny problém." Pre prípad parkovania má momentálne letisko zavedený rezervačný systém cez internet. Keď si cestujúci, ktorý ide na charterový let, objedná parkovanie s dostatočným predstihom, má ho zadarmo. Parkovisko je chránené kamerovým systémom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies