Dostihy: V Británii sa prevalil steroidový škandál

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 15:15 • 2 min
Dostihy: V Británii sa prevalil steroidový škandál

LONDÝN - Osemročný dištanc pre trénera Mahmúda Al Zarúniho od Britskej dostihovej autority (BHA) a suspendovanie 15 jeho štvornohých zverencov zo stajne Godolphin rodiny dubajských šejkov Al Maktúmovcov na šesť mesiacov pre doping môže byť iba vrcholom ľadovca a rozsiahlejšieho problému.

slovakia

left justify in out

Britský kouč Gerald Butler totiž pre The Independent vyhlásil, že mnoho jeho koní ošetrili injekciami s anabolikami. Zároveň povedal, že v stredisku Newmarket, akejsi mekke ostrovnej rovinovej časti turfovej prevádzky, podľa neho takýmto spôsobom liečili kĺby viac ako 100 zvieratám.

"Vôbec vo mne neskrslo podozrenie, že by z toho mohli vyvstať nejaké ťažkosti. BHA totiž nijako nereagovala, keď videla oficiálne liečebné denníky mojich koní aj so záznamami o takejto medikácii, ktorú mi navrhli veterinári," skonštatoval podľa Racing Postu Butler a dodal: "Keď prepukla Al Zarúniho kauza, vyvolalo to vo mne znepokojenie." Butler špecifikoval, že inkriminovaným prípravkom je Sungate s obsahom stanozololu a vstrekuje sa priamo do kĺbov na rozdiel od aplikovania do svalov pri nekalých praktikách s úmyslom nedovolene zlepšiť výkonnosť koní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies