Dosluhujúci premiér Ódor: "Verím, že vznikne proeurópska vláda a bude pomáhať Ukrajine"

NETKY.SK • 6 Október 2023, 07:30 • 2 min
Dosluhujúci premiér Ódor: "Verím, že vznikne proeurópska vláda a bude pomáhať Ukrajine"

GRANADA - Dosluhujúca úradnícka vláda na Slovensku nepošle na Ukrajinu ďalší vojenský materiál. Potvrdil to vo štvrtok premiér Ľudovít Ódor na okraj tretieho summitu Európskeho politického spoločenstva (EPC) v španielskej Granade. Podľa vlastných slov však verí, že nová vláda bude v tejto pomoci pokračovať.

slovakia

left justify in out

"Verím, že vznikne vláda, ktorá bude proeurópska a bude pokračovať v pomoci Ukrajine. Akou formou, to záleží od tej vlády, ale nemyslím si, že minimálne tú komerčnú časť pomoci niekto zastaví," povedal premiér. Momentálne je podľa neho zastavená len časť balíka vojenskej pomoci Ukrajine, ktorej prijatie chce nechať na budúcu vládu.

 

"Ani my by sme asi nechceli, keby tu bola opačná situácia, aby odchádzajúca vláda narýchlo niečo nezvratne vedela zmeniť v takých oblastiach, ktoré sú dôležité," vyhlásil. Podľa premiéra sa v súčasnosti neuvažuje o zrušení komerčnej pomoci Ukrajine. Za úspešné označil v rámci tejto pomoci slovenské húfnice Zuzana dodávané na Ukrajinu.

 

Premiér taktiež vyjadril potrebu slovenských investícií v zahraničí, pomocou ktorých by mohla SR pomôcť navýšiť výrobu nábojov, ktoré Ukrajina potrebuje. Poukázal tiež na možnosť repasovania starých nábojov, ktoré by európske krajiny mohli darovať Ukrajine. Takáto pomoc môže mať podľa neho takmer okamžitý efekt. Povedal, že o tom bude hovoriť aj s premiérom Španielska Pedrom Sánchezom, ktorý je hostiteľom summitu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: HNonline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies