Poľskí šoféri kamiónov sa pobili s britskými policajtami

NETKY.SK • 23 December 2020, 11:34 • 2 min
Poľskí šoféri kamiónov sa pobili s britskými policajtami

V súvislosti so zastavením kamionistov vo Veľkej Británii sa v grófstve Kent udial aj konflikt medzi poľskými kamionistami a políciou.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom konzervatívny portál dorzeczy.pl. „V stredu okolo 8:00 začala skupina vodičov pískať na políciu a následne tlačiť na policajtov pri pokuse o prerazenie kordónu. Došlo k bitkám,“ upresňuje portál.

 

 

Britská vláda medzitým už podpísala dohodu s Francúzmi. Na základe negatívneho testu môžu šoféri opustiť krajinu. Test nesmie byť starší ako 72 hodín. No neumožní sa vycestovať každému. Konflikty s policajtami zachytáva aj toto video.

 

„Vstup bude možný iba pre urgentných cestujúcich - vrátane dopravcov - pre francúzskych a britských štátnych príslušníkov s bydliskom vo Francúzsku,“ dopĺňa dorzeczy.pl s tým, že aby nedošlo k opätovnému upchatiu prístavu v Doveri, britský šéf rezortu dopravy odporučil šoférom kamiónov zdržiavať sa ďalej od tohto miesta, a to až „kým nebudú k dispozícii ďalšie pokyny“. V boji s COVID-19 sú dôležité aj rúška a dezinfekčné gély, ktoré kúpite na shop.netky.sk

 

Prečítajte si aj ďalšiu správu o situácii vo Veľkej Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies