Dopyt po luxusnom tovare rastie, tržby stúpli o 5 % na jeden bilión eur

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:50 • 2 min
Dopyt po luxusnom tovare rastie, tržby stúpli o 5 % na jeden bilión eur

MNÍCHOV - Bohatí Američania a klienti z reformných krajín podporujú dopyt po luxusnom tovare.

slovakia

left justify in out

Globálny dopyt po drahých autách, nábytku, luxusných hoteloch, umeleckých dielach, šperkoch, jedlách a ostatných tovaroch sa vlani podpísal pod medziročný nárast tržieb o 5 % na jeden bilión eur. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Konzultačná spoločnosť Ernst & Young (EY) vo svojej štúdii Luxury Business Report 2016, ktorú dnes zverejnila v Mníchove, uvádza, že dopyt po luxusnom tovare síce v Číne a Rusku klesol, v Japonsku a ostatných ázijských krajinách však stúpol. Výraznou mieru k zaznamenanému vývoju prispelo aj zotavenie amerického trhu luxusného tovaru.

 

Zo štúdie vyplýva, že aj bohatí a majetní ľudia hľadajú akciové zľavy. Dokazuje to nárast predaja luxusného tovaru cez outletové obchody, ktorý v posledných troch rokoch stúpol o 50 % na 26 miliárd eur. Okrem toho sa všade vo svete rozrastá stredná trieda, ktorá čoraz viac prihliada na pomer cena-výkon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies