Dopyt po globálnej leteckej preprave posilnil

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:44 • 2 min
Dopyt po globálnej leteckej preprave posilnil

ŽENEVA 2. apríla (SITA) - Dopyt po globálnej osobnej leteckej preprave vo februári v medziročnom porovnaní stúpol. Celkový dopyt po leteckej doprave vzrástol o 6,2 %.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA). Celková kapacita leteckej prepravy vo svete vo februári medziročne posilnila o 5,6 % a obsadenosť lietadiel stúpla o 0,5 percentuálneho bodu na úroveň 78,5 %.

 

Dopyt po medzinárodnej leteckej preprave oproti rovnakému mesiacu minulého roka vo februári vzrástol o 6,8 %. Kapacita medzinárodnej prepravy sa zvýšila o 5,7 % a obsadenosť lietadiel posilnila o 0,7 percentuálneho bodu na 77,4 %. Medzinárodná preprava v ázijsko-tichomorskom regióne vzrástla o 10,4 %. Európski prepravcovia evidovali medziročné zväčšenie dopytu o 4,8 % napriek slabému ekonomickému rastu v eurozóne. Medzinárodná preprava severoamerickými leteckými spoločnosťami stúpla o 3,5 %. Blízkovýchodní prepravcovia evidovali rast o 8,7 %, ale africkí zaznamenali pokles o 2 %. 

 

Celková vnútroštátna letecká preprava vo februári v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka stúpla o 5,3 %. Kapacita vnútroštátnej leteckej prepravy sa zvýšila tiež o 5,3 % a obsadenosť lietadiel sa nezmenila a zostala na úrovni 80,4 %. Najviac vnútroštátna letecká preprava vzrástla v Indii, Brazílii a Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies