MS v hokeji. Kanaďania deklasovali Česko, Fíni si poradili s USA

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 21:20 • 2 min
MS v hokeji. Kanaďania deklasovali Česko, Fíni si poradili s USA

TAMPERE – Hokejisti Kanady sa stali druhými finalistami MS vo Fínsku. V semifinálovom dueli zdolali Česko 6:1 a po roku si znovu zahrajú o zlato. Ich súperom v nedeľňajšom finále budú rovnako ako vlani Fíni, ktorí v semifinále zvíťazili nad USA 4:3.

slovakia

left justify in out

Kanada si z Čechov spravila dobrý deň

 

Česi viedli 1:0 presilovkovým gólom Davida Krejčího, Kanaďania však v závere prvej časti vyrovnali a ďalšia tretina už patrila im. Počas troch minút strelili tri góly, čím si vypracovali rozhodujúci náskok. V záverečnej časti si ho bez väčších problémov postrážili, pridali ďalšie dva góly a zaručili si postup do finále.

 

 

Fíni si poradili s USA

 

Hokejisti domáceho Fínska sa stali prvými finalistami MS. V sobotňajšom semifinálovom zápase zdolali tím USA 4:3. V nedeľu si zahrajú o zlato proti víťazovi večerného semifinále medzi Kanadou a Českom. Pre Fínsko to bude historicky prvá medaila z domáceho šampionátu a zároveň tretie finále na MS po sebe.

Suomi majú šancu získať počas jednej sezóny olympijské zlato aj triumf na MS. Pre Američanov je prehra s Fínskom už 11. po sebe v semifinále MS.

Po zápase vyhlásili najlepšiu trojicu hráčov z oboch tímov na MS. Z tímu USA sa do najlepšej trojky dostali obranca Seth Jones, brankár Jeremy Swayman a útočník Adam Gaudette. Z fínskeho tímu si ocenenie odniesli útočník Sakari Manninen, obranca Mikko Lehtonen a brankár Jussi Olkinuora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies