Doprava vo Vysokých Tatrách dostane cez Tatry Ice Master zabrať

NETKY.SK • 11 Január 2017, 09:54 • 2 min
Doprava vo Vysokých Tatrách dostane cez Tatry Ice Master zabrať

POPRAD - Pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok vo Vysokých Tatrách bude od piatka 13. januára do nedele 15. januára jazdiť nepretržite podľa potrieb a situácie, a to v čase od 8:30 až do 21:00.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry, cieľom je komfortne dopraviť na Hrebienok všetkých, ktorí sa chystajú na piaty ročník neoficiálnych majstrovstiev v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master. „Aj počas tohto ročníka podujatia sme v úzkej komunikácii s mestskou, ako aj dopravnou políciou, pripravené je aj dočasné dopravné značenie a v zálohe máme aj zmenu organizácie dopravy v Starom Smokovci,“ uviedla. Pripravené sú aj dočasné parkovacie plochy.

 

Podujatie Tatry Ice Master už tradične patrí k návštevnícky najobľúbenejším a najnavštevovanejším v Regióne Vysoké Tatry, otázka dopravy a parkovania je tak z hľadiska bezproblémového priebehu akcie podľa Žigovej kľúčová. Prehľadná mapka organizácie dopravy a parkovacích plôch bude preto k dispozícii aj na internetovej stránke regiontatry.sk. „Návštevníkom, ktorí nevyhnutne nemusia cestovať do Starého Smokovca autom, by sme odporučili zvážiť využitie spojov hromadnej dopravy, a to najmä spoje Tatranskej elektrickej železnice,“ doplnila výkonná riaditeľka miestnej OOCR.

 

 

Svoje zručnosti a talent pri tesaní sôch z ľadu prídu do Tatier predviesť nielen Slováci, ale aj napríklad Rusi, Holanďania, Fíni či Maďari, prídu však aj umelci z Walesu, Poľska, Českej republiky i Rakúska. Deväť tímov bude mať počas troch dní, od piatka do nedele, k dispozícii 45 ton ľadu. Každý deň budú pracovať na inú tému, čaká ich Svetová architektúra, voľná tvorba a posledný deň súťaže bude venovaný téme Mýty a legendy. Tvoriť budú prevažne pod holým nebom, v nedeľu sa ale presunú do priestorov pod kupolou, kde sa nachádza pred časom otvorená Tatranská galéria ľadových majstrov. Organizátori podujatia veria, že práve vďaka klimatizovanému priestoru sa podarí sochy udržať pre verejnosť až do polovice apríla, podobne ako neďaleký Tatranský ľadový dóm, ukrytý pod ďalšou kupolou.

 

Vstup na podujatie je bezplatný, pričom pre všetkých návštevníkov Hrebienka je zároveň pripravený bohatý sprievodný program, ako súťaže pre deti a rodičov alebo špeciálna detská zóna s maskotmi. Ponúkne tiež šansónové vystúpenia, či ľadovú a ohňovú šou v sobotu a nedeľu. Na záver dňa ponúkne Hrebienok aj hudobné vystúpenie, v prvý deň podujatia bude návštevníkov baviť Peter Lipa Band, v sobotu 14. januára speváčka Celeste Buckingham a záverečný deň podujatia bude patriť slovenskej a celosvetovo uznávanej skupine The Backwards.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies