Donovaly do nedele centrom medzinárodnej mototuristiky

NETKY.SK • 26 August 2010, 12:30 • 2 min
Donovaly do nedele centrom medzinárodnej mototuristiky

Donovaly do nedele centrom medzinárodnej mototuristiky - Ostatné športy Celkovo 351 účastníkov z osemnástich krajín zaregistrovali do stredy večera organizátori 29. ročníka medzinárodného motocyklového zrazu MOTOCAMP, ktorý sa po prvý raz v doterajšej his

slovakia

left justify in out

img

Celkovo 351 účastníkov z osemnástich krajín zaregistrovali do stredy večera organizátori 29. ročníka medzinárodného motocyklového zrazu MOTOCAMP, ktorý sa po prvý raz v doterajšej histórii koná na Slovensku (25. - 29. augusta). Slovenská motocyklová federácia (SMF) v spolupráci s ďalšími organizáciami a inštitúciami zvolila za miesto zrazu známe centrum cestovného ruchu Donovaly, kde pre mototuristov vzniklo v "Malamut aréne" špeciálne táborisko.
      Ako pre TASR potvrdil viceprezident SMF a riaditeľ podujatia Albín Božek, podujatie nemá typický súťažný charakter, ale napriek tomu bude v závere priestor pre oceňovanie. "Vyhodnocuje sa napríklad najvzdialenejší účastník a družstvo, ale napríklad aj počet účastníkov z jednotlivých krajín a ďalšie kritéria," priblížil Božek podujatie, ktoré sa každoročne organizuje v rámci svetovej motocyklovej federácie v jednej z členských krajín FIM.
      Podľa Božeka sa v rámci mototuristiky FIM konajú každoročne dve podujatia svetového významu, a to FIM relly a Motocamp FIM. Na Slovensku má takéto podujatie, ktorého poslaním je spoznať kultúru hosťujúcej krajiny prostredníctvom organizovaných túr so sprievodcom, premiéru. Účastníkov čakajú exkurzie v stredoslovenskom regióne a v piatok jazda národov do Banskej Bystrice, kde pilotov dvojkolesových strojov rôznych značiek a kubatúr privíta v historickom centre mesta primátor Ivan Saktor. Pestrý program účastníkov motocyklového stretnutia vyvrcholí v nedeľu 29. augusta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies