Richard Sulík vylúčil ďalšie vládnutie s Igorom Matovičom

NETKY.SK • 3 Október 2021, 15:52 • 2 min
Richard Sulík vylúčil ďalšie vládnutie s Igorom Matovičom

BRATISLAVA - Predseda strany SaS Sulík však uviedol, že hnutie OĽaNO je pre liberálov aj naďalej prirodzeným partnerom.

slovakia

left justify in out

Policajného prezidenta by mal voliť minister vnútra, nie poslanci parlamentu. Dohodla sa na tom koaličná rada. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V Politike to povedal minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS).

 

Voľba policajného prezidenta

Sulík si myslí, že funkciu policajného prezidenta je potrebné spolitizovať. "Minister vnútra nech si vyberie policajného prezidenta a potom budeme od neho požadovať plnú mieru zodpovednosti," povedal Sulík. Referendom by malo byť dovolené aj skrátiť volebné obdobie, tvrdí Sulík s tým, že ide o jeho osobný názor, nie o názor SaS.

 

img

 

Tá ešte názor v tejto súvislosti nemá, liberáli k tomu majú dať stanovisko čoskoro. "Máme však koaličnú zmluvu, ktorá platí, a v nej sa hovorí, že za opozičné návrhy nebudeme hlasovať," vysvetlil. Zároveň poznamenal, že reči o predčasných voľbách ho iritujú. Premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) plne podporujú, doplnil Sulík.

 

OĽaNO je pre SaS prirodzeným partnerom

Podľa predsedu mimoparlamentného Hlasu-SD Petra Pellegriniho je potrebné zmeniť ústavu tak, aby bola v súlade s nálezom Ústavného súdu. Myslí si, že keď dá ľud politikom moc, tak by im ju mal vedieť aj kedykoľvek vziaťSaS si podľa Sulíka nevie predstaviť v budúcnosti spoluprácu s Hlasom-SD, Smerom-SD a ĽSNS.

 

img

 

Minister hospodárstva zároveň vyhlásil, že s Igorom Matovičom (OĽaNO) nebude sedieť v budúcej vláde. Napriek tomu je OĽaNO pre liberálov podľa slov Sulíka prirodzeným partnerom. Spoluprácu si vie predstaviť s Progresívnym Slovenskom. Pellegrini povedal, že zatiaľ neuvažuje nad spoluprácou len s ĽSNS.

 

Súvisiaci článok: Prezidentka sa ohradila voči Ficovým vyjadreniam! Odkázala mu, že vyhrážky na ňu neplatia

 

Prezidentkina správa o stave republiky

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom vyjadrení v parlamente podľa Pellegriniho vystavila "celkom kritické zrkadlo aj vládnej koalícii". Zároveň si myslí, že mohla byť razantnejšia vo svojich vyjadreniach.

 

Sulík víta, že Čaputová vstupuje do koalično-opozičných procesov a do parlamentnej politiky. Podľa predsedu Hlas-SD si prezidentka zvolila ľudí na stretnutie správne, Sulík jej výber rešpektuje.

 

img

 

Obaja diskutujúci sa vyjadrili aj k pracovnej skupine, ktorá pracuje na riešení obnovy dôvery v právny štát. Sulík verí, že výsledky pracovnej skupiny budú dostačujúce. "To, že zasadá, považujem za správne, a nech s chladnou hlavou nájde najlepšie riešenia," povedal. Podľa Pellegriniho takúto komisiu vôbec netreba.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovenským domácnostiam hrozí, že upadnú do energetickej chudoby. Sulík ponúka riešenie!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies