Donald Trump kritizuje bojkot športových súťaží v USA

NETKY.SK • 28 August 2020, 09:29 • 2 min
Donald Trump kritizuje bojkot športových súťaží v USA

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump kritizoval rozhodnutie basketbalovej NBA prerušiť sezónu.

slovakia

left justify in out

Vedenie súťaže obvinil z politizácie a ironicky poukázal na sledovanosť ligy, ktorú označil za "veľmi zlú, pretože sú z nej ľudia unavení".

 

Bojkot

Najprestížnejšia basketbalová súťaž v stredu prerušila súťažné dianie, keď hráči Milwaukee Bucks odmietli nastúpiť na piaty zápas štvrťfinále Východnej konferencie play off v reakcii na nedeľnú streľbu na Jacoba Blakea.

 

img

 

Už to nie je o športe

Incident sa stal v meste Kenosha, v štáte Wisconsin. "Stali ste sa politickou organizáciou. Nemyslím si, že je to dobré pre šport, či krajinu," povedal prezident Trump vo štvrtok podľa agentúry DPA.

 

 

Vzťahy s hráčmi 

Donald Trump na rozdiel od svojho predchodcu Barracka Obamu nemá dobré vzťahy s hráčmi NBA. Americký portál Clutchsport dokonca uvádza, že nevie nájsť spoločnú reč ani s hviezdami ligy LeBronom Jamesom (LA Lakers) či Stephenom Currym (Golden State Warriors).

 

img

 

Dialóg medzi prezidentom USA a organizáciou NBA sa v súčasnej dobe zrejme ani nezlepší. "Napomohlo" k tomu aj pokľaknutie niektorých basketbalistov počas hymny pred stretnutiami playoff. Ukázali tak svoje sympatie k boju proti rasizmu a odsúdeniu činu na spomínaného Afroameričana Blakea.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies