Domáci Česi v kľúčovom dueli zbavili kúzla Rinneho, čaká ich Kanada

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 11:58 • 2 min
Domáci Česi v kľúčovom dueli zbavili kúzla Rinneho, čaká ich Kanada

PRAHA - Kľúčový duel na domácich MS hokejisti Česka vo štvrtok zvládli. Fínov na čele s brankárom Pekkom Rinnem zdolali vo štvrťfinále 5:3 a v sobotňajšom súboji o postup do boja o zlato ich čaká Kanada. Zámorský tím je zatiaľ najsuverénnejším tímom šampionátu, v ôsmich dueloch nastrieľal súperom 58 gólov a je hlavným favoritom na zisk titulu majstra sveta.

slovakia

left justify in out

"Ak chceme zlato, musíme ich zdolať. Veď dávajú iba dvadsať gólov na zápas... Bude to ťažké, ale už tam zostali iba dobré tímy," povedal pre portál idnes.cz kapitán českého tímu Jakub Voráček. Česi sa s Kanadou stretli už v základnej skupine a prehrali 3:6. "Myslím, že sme proti nim hrali jeden z lepších zápasov. Trošku sme ich potrápili. Nesmieme im ukazovať až taký rešpekt, naopak po nich musíme ísť a dobre korčuľovať."

 

Postup Čechov do bojov o medaily režíroval Jaromír Jágr. Štyridsaťtriročný veterán dva góly dal, na jeden prihral a aj jeho zásluhou bol na šampionáte takmer nepriestrelný fínsky brankár Rinne kúzla zbavený. "Vleteli sme na nich od prvej minúty. A akonáhle sme po nich išli, tak mali problémy," povedal Jágr s tým, že aj Kanada v semifinále sa bude dať zdolať. "Aj keď si ľudia budú myslieť, že kecám nezmysly, tak ja si myslím, že sú hrateľní. Áno, sú to vynikajúci hokejisti a také mužstvo už možno Kanada nikdy na MS mať nebude. Ale sú to tiež hráči ako my. Ak z nich budeme mať rešpekt a budeme hrať pozične ako ostatné mužstvá, tak dostaneme desať. Ale ak im nedáme ani kus ľadu zadarmo, tak šancu máme. Jednoducho to musíme risknúť. S nimi nemôžeme boxovať 12 kôl, musíme sa pokúsiť o k.o."

 

Kouč domáceho tímu Vladimír Růžička prežíval štvrťfinále tak emotívne, že sa dokonca zranil. "Nadával som na nášho hráča, buchol som rukou do fľašky a roztrhol som si prst," povedal pre idnes.cz. "Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá. Hrali sme dobre, forčekovali a nepustili sme Fínov prakticky k ničomu. Bohužiaľ, hoci sme mali navrch, tak to po nej bolo 1:1. Urobili sme tri chyby a dostali gól. Ale v druhej sa nám podarili presilovky, čo nám veľmi pomohlo," zdôraznil kormidelník, ktorý vyzdvihol najmä prínos Jágra. "Hrá neskutočne dobre. Bojuje a pre chlapcov je to strašný ťahák, keď ho na ľade vidí. Tiež tam potom nechajú všetko."

 

Ani Kanada nemusí byť podľa Růžičku neprekonateľnou prekážkou, hoci má skvelú fazónu. "Ja som na majstrovstvách takto silnú Kanadu nevidel. Koľko dávajú gólov, to nie je normálne. Ten útok je neskutočný, každému naložia osem, desať kúskov. Ale my sa na to pripravíme. Myslím, že my ich nemôžeme porážať, ale raz vyhrať môžeme. Verím, že raz to vyjde, tak ako sme v roku 2010 zdolali Rusov (vo finále MS) nabitých superhviezdami. Kanada hrá naozaj neskutočne, ale verím, že sa nás možno trošku bude aj báť," dodal tréner Česka, ktoré možno vo vyvrcholení MS posilní Tomáš Plekanec. Útočník Montrealu údajne mieri do Prahy, ale jeho nasadenie zatiaľ vedenie tímu nepotvrdilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies