Dolár voči jenu vzrástol na šesťročné maximum

NETKY.SK • 18 September 2014, 15:45 • 2 min
Dolár voči jenu vzrástol na šesťročné maximum

LONDÝN - Dolár oproti jenu vo štvrtok stúpol až na šesťročné maximum 108,87 JPY/USD.

slovakia

left justify in out

Išlo o reakciu na to, že americký Federálny rezervný systém (Fed) signalizoval, že úrokové sadzby by mohol zvýšiť skôr, ako sa predpokladalo. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, vzrástol až na 84,814 bodu, čiže najvyššie od júla 2010. Kurz eura voči doláru bol stabilný na úrovni 1,2867 USD/EUR, hoci predtým spoločná európska mena klesla na 14-mesačné minimum 1,2834 USD/EUR.

 

Švajčiarsky frank po štvrtkovom zasadaní centrálnej banky krajiny posilnil. Centrálna banka Švajčiarska potvrdila svoju menovú politiku, v rámci ktorej nepovolí franku posilniť oproti spoločnej európskej mene viac ako na úroveň 1,2 CHF/EUR. Banka opäť zopakovala, že túto úroveň bude brániť intervenciami na devízovom trhu a v prípade nutnosti prijme ďalšie opatrenia. Frank oproti doláru posilnil o zhruba 0,3 % a trochu sa posunul k hranici 1,20 CHF/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies