Dojemné VIDEO Úprimná radosť bezdomovca, ktorý dostal prácu a prvý plat

NETKY.SK • 20 Február 2017, 16:51 • 2 min
Dojemné VIDEO Úprimná radosť bezdomovca, ktorý dostal prácu a prvý plat

WEST BROMWICH – Každý z nás pozná tých zanedbaných ľudí posedávajúcich na ulici, no málo kto pozná ich príbeh. Občas im niekto hodí nejaké to euro, no ich stav sa tým nejako nezmení. Avšak kto chce a snaží sa, na toho šťastie usmeje.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostná kamera zachytila bezdomovca, po tom ako opúšťal priestory svojej novej práce v dodávateľskej firme. Keď za sebou zavrel dvere, jeho ruky vyleteli hore, nohy sa roztancovali a šťastne poskakoval na opačnú stranu ulice.

 

Bol to silný okamih, v ktorom sa smer jeho života otočil opačným smerom.  Člen ochranky, ktorý si reakciu všimol, bol tak dojatý, že si tento príbeh nemohol nechať  len pre seba. Video zverejnil na internete a rozpovedal svetu príbeh „obyčajného“ muža.

 

 

"Väčšine ľudí to video možno nič nepovie, no mna si ten chlap naozaj získal. Jeho rekacia bola na nezaplatenie,“ povedal Aaron Doyle.

 

"V súčasnosti býva v útulku pre bezdomovcov v Wolverhamptone a chce sa opäť postaviť na nohy. Do novej práce ho zobrali na týždeň na škúšku. Ale urobil dobrý dojem a získal stabilné miesto. Keď vychádzal z tých dverí, niesol si so sebou prvú výplatu,“ vysvetlil Aaron, ktorý nového zamestnanca opísal ako veľmi štedrého muža s dobrým srdcom.

 

Tvrdí, že hoci ten chlapík nemal ani korunu, vždy mu ponúkol  svoju kávu alebo jedlo, ktoré dostal napríklad v kostole, aj keď netušil, čo bude jesť na druhý deň.

 

V Británii sa na ulici ročne ocitne okolo 185-tisíc ľudí. Mnoho z ich sa nedokáže opäť zaradiť do bežného života alebo trpia nejakou duševnou poruchou.  Ich príbehy sú rôzne. Napríklad Londýnčan Craig sa na Twitteri zdôveril s tým ako prišiel o domov:  majiteľ  mu zvýšil nájom, v práci mu odmietli zvýšiť plat a mestská rada nejak nezasiahla. Ocitol sa preto na ulici. Informáciu priniesol denník Theladbible.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies