Dôchodca zo Zvolena jazdil napriek zákazu, trest päťsto eur a zákaz šoférovať na tri roky ho neminul

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:49 • 2 min
Dôchodca zo Zvolena jazdil napriek zákazu, trest päťsto eur a zákaz šoférovať na tri roky ho neminul

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest päťsto eur a zákaz šoférovať na tri roky za marenie výkonu úradného rozhodnutia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 56-ročného invalidného dôchodcu Ľubomíra Mittera zo Zvolena. Mitter dostal trest ako nedisciplinovaný vodič, pretože porušil súdny zákaz šoférovania.

slovakia

left justify in out

Čiastočne invalidný dôchodca v júni 2015 viedol po miestnej komunikácii v obci Korytárky v okrese Detva osobné auto VW Golf s prívesným vozíkom. Pri pohostinstve Victoria ignoroval pokyn policajta na zastavenie a pokračoval v jazde. Pretože v decembri 2013 mu Okresný súd vo Zvolene zakázal na desať rokov viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu, Mitter tým spáchal trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Na súde sa Mitter k protiprávnemu konaniu priznal a dostal peňažný trest päťsto eur i ďalší trest zákazu šoférovania na tri roky. Prokurátor sa odvolal a vzhľadom na register trestov obžalovaného požadoval pre neho nepodmienečný trest odňatia slobody.

Odvolací senát žalobcovi nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Zohľadnil okrem iného skutočnosť, že Mitter je invalidný dôchodca, ktorý sa stará o oboch vlastných rodičov. Rovnaký názor vyslovil aj prvostupňový súd, podľa ktorého by nepodmienečný trest postihol nielen páchateľa, ale aj jeho blízkych. Nepodmienečný trest mohol Mitter dostať, pretože bol v minulosti viackrát trestaný aj ako vodič a nakoniec aj aktuálny skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia.

Peňažný trest musí Mitter zaplatiť do jedného roka. Ak by tak neurobil, mohol by sa dostať na tri mesiace do väzenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies