Dočasne pozbavení výkonu štátnej služby sú už 32 policajti.

NETKY.SK • 23 November 2023, 11:00 • 2 min
Dočasne pozbavení výkonu štátnej služby sú už 32 policajti.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok od začiatku nástupu do svojej funkcie prízvukuje, že všetci príslušníci Policajného zboru, ktorí sú stíhaní za úmyselné trestné činy, budú postavení mimo služby. Pri prijímaní personálnych opatrení postupuje v súlade s ustanoveniami zákona o štátnej službe policajtov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Včerajším dňom rozhodol tak, ako mu to ukladá § 46 ods. 1 písm. b) zákona o štátnej službe o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby ďalších 20 policajtov, ktorým bolo vznesené obvinenie pre úmyselný trestný čin. Dnešným dňom boli vydané personálne rozkazy ďalším 6 policajtom, u ktorých bolo prijaté uvedené dočasné personálne opatrenie, ktorého účinnosť skončí právoplatným skončením trestného konania.

Celkový počet policajtov, u ktorých bol vydaný personálny rozkaz, ktorým sa rozhodlo v súlade so zákonom o štátnej službe o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby, tak k dnešnému dňu predstavuje 32 policajtov. 
Je nezlučiteľné so záujmami štátnej služby, aby túto vykonával policajt, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania úmyselného trestného činu,” dodáva rezort vnútra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Kancelária ministra vnútra, Zdroj foto: FB Ministerstvo vnútra SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies