Tour de France: Sagan utržil pri páde hlboké rany na pravom boku a veľký hematóm

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 19:58 • 2 min
Tour de France: Sagan utržil pri páde hlboké rany na pravom boku a veľký hematóm

PONTIVA - Množstvo pádov a chaotický záver priniesol prvý šprintérsky dojazd v mestečku Pontiva v 3. etape 108. ročníku Tour de France.

slovakia

left justify in out

Peter Sagan dlho odolával nástrahám na dnešnej trati, avšak 150 m pred cieľom sa nie vlastnou vinou ocitol na zemi. Pritom pred výjazdom z poslednej zákruty mu patrila výhodná tretia priečka a na obzore bolo možno aj etapové víťazstvo

 

Rival strhol Sagana k zemi

Jeho veľký austrálsky rival Caleb Ewan sa však snažil prešmyknúť popri Saganovi dopredu a pritom sa dotkol zadného kolena neskoršieho víťaza etapy Tima Merliera. Nasledoval pád a Ewan so sebou stiahol aj vedľa neho jazdiaceho Sagana.

"Očakávali sme nervóznu a napätú etapu, ale to, čo sa začalo diať najmä po rýchlostnej prémii, bolo absolútne hektické. Cítil som sa dobre, chalani a najmä Nils Politt odviedli fantastickú prácu, keď ma udržali v bezpečí a doviedli ma až do špurtu. V cieľovom úseku som bol na veľmi dobrom mieste, pripravený zabojovať o etapu, ale bohužiaľ som spadol spolu s Calebom Ewanom. Podarilo sa mi rýchlo dostať späť na bicykel a prejsť cez cieľovú čiaru. Samozrejme to nebolo to, čo som dnes chcel. Dúfam, že všetci jazdci, ktorí sa ocitli na zemi, sú v poriadku a bez vážnych následkov," uviedol Peter Sagan na svojom facebookovom profile.

 

 

Súvisiaci článok: Tour de France: Peter Sagan mal v dnešnej etape našliapnuté na víťazstvo. K zemi ho však poslal Caleb Ewan

 

Pre Ewana Tour skončila
Na rozdiel od Ewana Sagan krátko po páde vstal, vysadol na bicykel a pomaly došiel do cieľa. Podľa pohľadu na Ewana, ktorý zostal dlho ležať na ceste, to vyzeralo na zlomeninu kľúčnej kosti a predčasný koniec v pretekoch. Túto diagnózu neskôr potvrdil jeho tím Lotto Soudal na twitteri.

 

"Je to zlomená pravá kľúčna kosť. Caleb na tejto Tour končí a veľmi nám bude chýbať. Želáme skoré uzdravenie" napísalo vedenie belgického tímu.

Ani Sagan neobišiel bez šrámov a bolesti, hoci do cieľa došiel na 80. mieste a vzhľadom na nezavinený pád mu rozhodcovia prisúdili rovnaký čas, aký mal víťazný Merlier.

 

 

"Peter v poslednej zákrute pred cieľom havaroval a veľmi dlho sa kĺzal po betóne. Má hlboké rany na pravom boku a veľký hematóm. Určite bude chvíľu trvať, kým sa zbaví modrín a hematómu. Uvidíme, čo prinesú ďalšie dni," vyhlásil tímový lekár Bora-Hansgrohe Christopher Edler.

Záverečnú minitragédiu Sagana okomentoval aj jeho športový riaditeľ a zároveň krajan Ján Valach. "Všetci v tíme tvrdo pracovali a boli často na predných pozíciách. Peter bol v excelentnej pozícii v posledných 300 m, ale potom nešťastne spadol spolu s Ewanom. Skončil na zemi namiesto toho, aby bohoval o víťazstvo v etape," skonštatoval Valach na webe Bora-Hansgrohe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies