Kaufland skončil s jednorázovými plastami

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 16:23 • 2 min
Kaufland skončil s jednorázovými plastami

BRATISLAVA - Kaufland chcel skončiť s jednorázovými plastami do konca roka 2019, nakoniec s nimi končia už od júna. V supermarkete ich už teda nenájdete.

slovakia

left justify in out

Definitívny zákaz uvádzania jednorazových plastových výrobkov na trh bude na Slovensku platiť od 1. januára 2021. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).

 

Ako ozrejmil minister, zákaz sa bude týkať deviatich druhov jednorazových plastových výrobkov. Sú to plastové taniere, príbory, miešadlá na nápoje, slamky, paličky od balónov, vatové tyčinky do uší, nádoby na potraviny vyrobené z expandovaného polystyrénu, nápojové obaly a poháre z expandovaného polystyrénu.

 

img

 

Kaufland sa ich rozhodol vyradiť z predaja a nahradiť variantmi z papiera a dreva. Cieľom siete supermarketov je do roku 2025 znížiť celkovú spotrebu plastov o aspoň 20 %. Okrem toho, chce Kaufland chce svoje privátne značky predávať v 100 % recyklovateľných obaloch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona