Peter Pellegrini: Spochybňovanie vyšetrovania Kuciakovej vraždy nebolo namieste

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 20:17 • 2 min
Peter Pellegrini: Spochybňovanie vyšetrovania Kuciakovej vraždy nebolo namieste

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini ocenil prácu polície a prokuratúry v reakcii na obvinenie Mariana K. v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

slovakia

left justify in out

"Od samého počiatku je prioritou mojej vlády objektívne vyšetrenie vraždy dvoch mladých ľudí," vyhlásil premiér na sociálnej sieti.

 

Pripomenul, že od jeho nástupu do čela vlády so znepokojením vnímal spochybňovanie nezávislosti a profesionality orgánov činných v trestnom konaní zo strany opozície i rôznych aktivistov.

 

"Dnes sa ukazuje, že tieto pochybnosti neboli na mieste. Budem vždy zastávať pravidlo rovnosti pred zákonom a žiadať voľnú ruku pre políciu aj prokuratúru, aby mohli profesionálne vykonávať svoju prácu," uzavrel Pellegrini.

 

img


Úrad špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR dnes potvrdil informáciu o obvinení Mariana K. s tým, že obvinenie je postavené na reálnych dôkazoch a nie na základe spoločenskej či mediálnej objednávky.

 

Až doteraz boli obvinené v tomto prípade štyri osoby, Tomáš S., Miroslav M., Alena Zs. a Zoltán A. "Vyšetrovateľ 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, a to na základe objektívnych dôkazov," uviedol dozorujúci prokurátor. Marianovi K. obvinenie doručili dnes a v krátkom čase je naplánovaný jeho výsluch už v pozícii obvineného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies