Do Košíc sa vráti britská legenda funk-jazzu

NETKY.SK • 19 November 2016, 18:34 • 2 min
Do Košíc sa vráti britská legenda funk-jazzu

KOŠICE – Britská jazz-funková ikona, skupina Incognito, zavíta v piatok 25. novembra po niekoľkých rokoch opäť do Košíc.

slovakia

left justify in out

Štrnásťčlenná formácia vystúpi v Tabačke Kulturfabrik. Vstup na podujatie bude počas celého večera bezplatný, kapacita je však limitovaná.


Ako uviedol hudobný dramaturg Tabačky koncert otvorí v piatok večer 25. novembra multiinštrumentalista Eugen Botoš so svojím Funk Project. Botoš je považovaný za talentovaného hudobného vizionára. Úspechy slávi aj za hranicami. „Spolu s frontmanom kapely Incognito Jean-Paul ‚Blueyim‘ Maunickom sme produkovali album speváčky z jeho kapely. Prvýkrát sa s ním však osobne stretnem až v Košiciach,“ vyjadril sa Botoš.


Po predkapele sa už priestor na pódiu otvorí pre najväčšiu hviezdu večera. Skupina Incognito má za sebou vyše 35-ročnú históriu. Charakteristická je jej zmes jazzu, soulu a funku. Hudobníci väčšinou dokážu koncertné haly naplniť a najmä poriadne roztancovať svojich fanúšikov. Po vystúpení headlinera sa na pódiu predstaví zmes „tabačkovských“ DJ-ov, vystupujúcich pod značkou „Moody“.


Nina Šilanová z Tabačky informovala, že piatková party je spojená s oslavou 2. narodenín mediálneho domu KOŠICE:DNES. Aj preto bude vstup do Tabačky bezplatný. Kapacita je však limitovaná, preto sa oplatí prísť včas. Program v Tabačke začne o ôsmej večer.


Svetoznáma formácia Incognito, ktorá je považovaná za priekopníka v štýle zvanom acid jazz, zavítala do Košíc v roku 2013 ako hlavný headliner Košických jazzových dní. V rámci Slovenska vystúpili v minulosti aj na Bratislavských jazzových dňoch, či na koncertnom cykle City Sounds of Bratislava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies