Do Kolína prišlo vlani menej turistov, dôvodom sú bezpečnostné obavy

NETKY.SK • 22 Február 2017, 08:45 • 2 min
Do Kolína prišlo vlani menej turistov, dôvodom sú bezpečnostné obavy

KOLÍN NAD RÝNOM - Mesto Kolín nad Rýnom, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie destinácie v Nemecku, zaznamenalo v roku 2016 triapolpercentný pokles počtu návštevníkov zdržiavajúcich sa v tomto meste aj cez noc.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť pre cestovný ruch v Kolíne nad Rýnom uviedla, že ide o mierny pokles, pričom môže ísť o dôsledok informácií okolo novoročných sexuálnych útokov v tomto meste, ako aj všeobecných bezpečnostných obáv.

 

Citované údaje naznačujú prudký úbytok zahraničných turistov, vrátane 12,1 percenta v prípade návštevníkov z Británie. Spomedzi domácich cestovateľov ich v Kolíne nad Rýnom prespalo o 2,8 percenta menej.

 

Po teroristických útokoch v Európe zmenili niektoré agentúry pre cestovný ruch trasy ponúkaných zájazdov po Európe, v dôsledku čoho bol zasiahnutý aj cestovný ruch v Kolíne nad Rýnom, povedal šéf agentúry Josef Sommer.

 

Mnoho turistov z Číny napríklad už neprilieta do Paríža či Düsseldorfu, namiesto toho pricestujú do Prahy a Viedne. "A to znamená, že ani Kolín už tak často nefiguruje medzi zastávkami na cestovných trasách," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies