Do Južnej Kórey priplávala ďalšia americká ponorka s jadrovým pohonom

NETKY.SK • 24 Júl 2023, 12:15 • 2 min
Do Južnej Kórey priplávala ďalšia americká ponorka s jadrovým pohonom

SOUL - Do Južnej Kórey v pondelok dorazila druhá americká ponorka s jadrovým pohonom USS Annapolis. Minulý týždeň Spojené štáty do tejto krajiny vyslali jadrovú ponorka USS Kentucky vyzbrojenú jadrovými hlavicami.

slovakia

left justify in out

USS Annapolis priplávala do prístavu na ostrove Čedžu južne od Kórejského polostrova. Táto ponorka je primárne určená na ničenie nepriateľských lodí a ponoriek. Jej pohon zabezpečuje jadrový reaktor, vyzbrojená je však len konvenčnými zbraňami. V Čedžu zakotvila s cieľom doplniť zásoby. Hovorca vojenského námorníctva Južnej Kórey uviedol, že armády USA a Kórey rokujú o usporiadaní cvičení s účasťou tohto plavidla.

USS Kentucky zakotvila minulý pondelok (17. júla) v prístave Pusan na juhovýchode Kórey. Je to prvá ponorka vyzbrojená jadrovými hlavicami, ktorá od 80. rokov minulého storočia zakotvila v Južnej Kórei. Severokórejské ministerstvo obrany v reakcii uviedlo, že príchod tejto ponorky môže KĽDR považovať za dôvod na použitie jadrovej zbrane proti tomuto plavidlu. Severná Kórea v sobotu (22. júla) ráno vypálila niekoľko balistických striel do Žltého mora medzi Čínou a Kórejským polostrovom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies