Do Bieloruska sa dá s platným lístkom na zápas dostať aj bez víz

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 11:18 • 2 min
Do Bieloruska sa dá s platným lístkom na zápas dostať aj bez víz

BRATISLAVA - Slováci, ktorí chcú povzbudiť našich hokejistov priamo na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, sa do Bieloruska dostanú aj bez víz. Potrebujú len platný cestovný pas a lístok na niektorý zo zápasov či permanentku.

slovakia

left justify in out

"Lístky a permanentky na zápasy je potrebné si starostlivo uschovať a preukázať sa nimi aj pri výstupe z krajiny na hraničnom prechode a tiež pri možných bezpečnostných kontrolách aj mimo hokejových zápasov," informuje slovenský rezort diplomacie pred začiatkom šampionátu na svojej webovej stránke.

 

Pri vstupe do krajiny budú na hraničných prechodoch zriadené osobitné vybavovacie pruhy pre návštevníkov majstrovstiev sveta v hokeji. Bezvízový vstup do Bieloruska je povolený od 25. apríla do 31. mája. Po príchode na teritórium Bieloruska platí pre cudzincov povinnosť registrácie, každý zahraničný návštevník je povinný zaregistrovať sa do piatich pracovných dní odo dňa prekročenia bieloruskej hranice. Registrovať sa možno v každom z hotelov, ale aj v registračných miestach Ministerstva vnútra Bieloruskej republiky. Pri pobyte nad päť dní v Bielorusku je potrebné ohlásiť a zaregistrovať adresu svojho pobytu v Bielorusku na najbližšom oddelení milície. Pri ubytovaní v hoteli túto povinnosť spravidla zabezpečuje 

 

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2014 sa konajú od 9. do 25. mája v Minsku. Zápasy sa budú hrať na dvoch štadiónoch - Minsk Aréna a Čížovka Aréna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies