Do apríla 2016 investujeme do infraštruktúry 8 miliárd eur, tvrdí Fico

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:11 • 2 min
Do apríla 2016 investujeme do infraštruktúry 8 miliárd eur, tvrdí Fico

Do apríla 2016 investujeme do infraštruktúry 8 miliárd eur, tvrdí Fico - Slovensko Do dopravnej infraštruktúry na Slovensku by sa malo do apríla 2016 investovať spolu osem miliárd eur. Pôjde o financie z eurofondov aj štátneho rozpočtu.

slovakia

left justify in out

imgDo dopravnej infraštruktúry na Slovensku by sa malo do apríla 2016 investovať spolu osem miliárd eur. Pôjde o financie z eurofondov aj štátneho rozpočtu. Na dnešnej tlačovej konferencii po kontrolnom dni na ministerstve dopravy to avizoval premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Cesty, to je aj zamestnanosť pre slovenské firmy a veľký impulz pre slovenské hospodárstvo," zdôvodnil Fico. Už v tomto roku by do ciest na Slovensku mala podľa premiéra smerovať suma 1,3 miliardy eur a následne sa tieto financie budú ďalej zvyšovať.

"Toto sú sumy peňazí, ktoré sú životne dôležité pre podporu hospodárskeho rastu," zdôraznili Fico. Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) dostal od neho pokyn na to, aby boli do roku 2016 všetky najvýznamnejšie úseky diaľnice D1 z Bratislavy do Košíc buď ukončené, alebo v pokročilom štádiu výstavby.

"V tomto volebnom období chceme začať výstavbu 310 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest, a z toho dokončiť 133 km," vyčíslil Počiatek. Zároveň by sa podľa jeho slov malo v tomto období začať modernizovať či opravovať 1040 km ciest I. triedy a dokončiť 834 km týchto projektov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies