Izraelský minister obrany: Toto leto bude možno horúce

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 10:00 • 2 min
Izraelský minister obrany: Toto leto bude možno horúce

JERUZALEM - Izraelský minister obrany Joav Gallant vyhlásil, že misia na severe Izraela v konflikte s libanonským militantným hnutím Hizballáh nebola ukončená. Ako dodal, je naďalej odhodlaný umožniť bezpečný návrat evakuovaných obyvateľov do ich domovov, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Toto leto bude možno horúce," povedal izraelský minister obrany Joav Gallant vo vyhlásení, pričom narážal na možné rozšírenie bojov na severnej hranici s Libanonom.

Od bezprecedentného útoku palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra 2023, ktorý spustil vojnu v Pásme Gazy, dochádza medzi Hizballáhom a izraelskou armádou takmer denne k cezhraničným prestrelkám.

Mnohí pozorovatelia sa obávajú, že tieto prestrelky prerastú do väčšieho regionálneho konfliktu, a to aj v kontexte nedávneho raketového a dronového útoku Iránu, spojenca Hizballáhu, na Izrael.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Izraelskí vojaci / tvnoviny.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies