Do 8. ročníka Avon Pochodu proti rakovine prsníka sa zapojili aj skutočné bojovníčky

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 15:21 • 2 min
Do 8. ročníka Avon Pochodu proti rakovine prsníka sa zapojili aj skutočné bojovníčky

BRATISLAVA - V poradí 8. ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka sa bude konať 18. júna v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Kozmetická spoločnosť, ktorá týmto charitatívnym podujatím podporuje boj za zdravé prsia, tentoraz zvolila netradičnú formu komunikačnej kampane projektu. Predstavuje reálne ženy, pacientky - bojovníčky, ktoré sa popasovali s rakovinou prsníka a sú ochotné verejne sa podeliť so svojimi skutočnými príbehmi, aby inšpirovali aj ďalšie ženy a dodali im odvahu.

 

"Chcela som ukázať ženám, ktoré sa liečili alebo sa liečia, že aj po tejto chorobe môžu byť atraktívne, môžu byť samy so sebou spokojné, cítiť sa dobre a byť pekné," zdôvodnila svoje rozhodnutie zapojiť sa do tohtoročnej kampane vedecká pracovníčka Markéta Derdáková, ktorej diagnostikovali nádorové ochorenie pred dva a pol rokom.

 

Od vzniku projektu sa podarilo vyzbierať viac ako 1,2 milióna eur. Vyzbierané peniaze poslúžili na podporu vzdelávania zdravotníckeho personálu, študentov, zlepšenie kvality života a psychosociálnu podporu žien, zakúpenie diagnostických prístrojov, operačnej techniky a šírenie osvety v rámci prevencie verejnosti. Finančné prostriedky z tohtoročného pochodu budú venované občianskemu združeniu Zdravá žena a budú použité na programy prevencie a pomoci pre pacientky bojujúce s ochorením.

 

"Prevencia rakoviny prsníka u nás absentuje, na Slovensku už máme 1600 nových prípadov každý rok. Mnoho žien umiera zbytočne," uviedol dnes na tlačovej konferencii Vladimír Bella, primár mamologického oddelenia Onkologického ústavu nemocnice sv. Alžbety v Bratislave, a zdôraznil dôležitosť prevenčných prehliadok.

 

Pochod proti rakovine prsníka sa začne 18. júna o 12.00 h registráciou pri obchodnom centre Eurovea. Ružový pochod odštartuje prestrihnutím pásky o 14.00 h. Jeho trasa povedie historickým centrom Bratislavy. Rodiny s deťmi sa môžu tešiť nielen na bojovníčky, ale aj ambasádorov. Medzi nimi sú napríklad Jana Kirschner, Ada Straková, Maroš Kramár, Karin Habšudová, Beáta Dubasová, Nora Beňačková. Na pochodujúcich čaká viacero sprievodných akcií, pre najmenších bude pripravená aj detská zóna.

 

Vstupenkou na pochod je tričko proti rakovine prsníka 2016 v dámskom, pánskom a detskom prevedení. Podujatie sa koná pod záštitou prezidenta SR. Ďalšie informácie sú dostupné na wwww.zdraveprsia.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies